Taxatie verslag
Mensen laten bezittingen taxeren om de waarde voor de verzekering vast te leggen.
Voor en na een verdeling van een erfenis worden wij vaak ingeschakeld om de sieraden te taxeren. wat houdt een taxatie nou precies in? Simpel gesteld is een ‘taxatie’ een verklaring van wat iets waard is.  

De taxatie van een sieraad is de gekwalificeerde mening van een expert op het gebied van edel stenen en edel metalen met betrekking tot de waarde van het stuk in kwestie. Hiervoor is allereerst een volledige omschrijving nodig van het sieraad en zijn diverse onderdelen. Een goede taxatie van een sieraad is altijd op schrift gesteld en bevat een opgave van de gemiddelde kosten om het stuk te vervangen in het geval van verlies of diefstal.

Een taxatie van een sieraad zal altijd een gedetailleerde omschrijving van elk onderdeel omvatten, inclusief de maten van de edelsteen, de gebruikte metalen,het gewicht,de huidige vervangingswaarde etc etc

Een goede taxatie start met het reinigen van de sieraden en tevens controle op eventuele gebreken. Het artikel wordt met een loep beoordeeld,lengte en gewicht wordt bepaald en kwaliteit omschreven. aankoop bewijzen,foto’s en certificaten zijn natuurlijk goede hulp middelen,echter een taxatie door ons zal door de verzekeraar het meest op prijs worden gesteld. Daarbij omschrijven wij de stukken zo accuraat dat een foto en/of certificaat alleen nog maar als extra informatie zal dienen.